среда, 6 мая 2020 г.

РИСИ ХАРАКТЕРУ ДЛЯ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ДИТИНИ:)


Вам коли-небудь доводилось вислуховувати скарги вчителя на неприйнятну поведінку вашої дитини? Що відчувають батьки, коли їм кажуть про те, що дитина влаштувала бійку зі своїми однокласниками? Більшість із нас у подібній ситуації переживають шок і почуття сорому. А що, якщо пізніше з'ясовується, що син насправді заступився за дівчинку, яку ображали однокласники, і захистив її? Сором батьків змінюється почуттям гордості за дитину й за себе, адже вони змогли прищепити сину ті цінності, якими керуються й самі. І навіть розуміючи, що нам ще багато треба працювати над розвитком емоційного інтелекту й контролю над спонуканнями нашого маленького лицаря, ми все одно пишаємося тим, як він повів себе в складній ситуації.
Пам'ятайте про те, що проблеми відіграють величезну роль у нашому житті й житті дитини. Адже щоб дерево стало гладким, необхідний наждаковий папір; так і перешкоди й негаразди в житті потрібні, щоби зробити його вартісним, а людину мудрою.

Усі описані риси та якості характеру чудово підходять і для навчання, і для життя. Усі вони в тій чи іншій мірі допомагають людям ставати більш упевненими, підвищувати свої матеріальні статки, будувати міцні стосунки.

Як це прекрасно – виховувати в дітей усі ці якості та самим вчитися того, що робить життя таким неповторним.

Комментариев нет:

Отправить комментарий